Frånluftsvärme

Frånluftsvärme

Kostnadsfri offert och kalkyl

Beställ offert som visar kostnaden och hur mycket du kan spara med frånluftsvärme.

Dra nytta av ventilationen med frånluftsvärme

Med frånluftsvärme tar du tillvara på den varma luft som redan finns i huset och som annars skulle ha ventilerats ut. Systemet är både ekonomiskt och miljövänligt och värmer såväl huset som tappvattnet. Du får dessutom en effektivare ventilation i ditt hus.

Frånluftsvärme lämpar sig väl för små hus som redan har ett ventilationssystem, alternativt vid nybyggnation.

Kombinera frånluftsvärme med berg- eller jordvärme

För att få högsta möjliga effekt och maximal besparing på dina uppvärmningskostnader kan du komplettera en befintlig vatten- och värmeanläggning med frånluftsvärme.

Fördelar med frånluftsvärme

Löser flera behov

Med frånluftsvärme får du både värme och tappvatten.

Ger ett bra inomhusklimat

En frånluftsvärmepump ger effektivare ventilation och därmed ett bättre inomhusklimat.

Miljövänligt

Du tar vara på varmluft som annars bara skulle ha ventilerats ut.

Går att kombinera med andra värmepumpar

Att kombinera med en berg,- jord, eller sjövärmepump ger dig dubbel effekt och maximal besparing.

Skaffa frånluftsvärme– så går det till

Innan du bestämmer dig för frånluftsvärme så besöker vi dig för att undersöka förutsättningarna och ge dig ett kostnadsförslag. Själva installationen går till så att vi styr om de befintliga luftflödena från din ventilation till en frånluftsvärmepump. Installationen tar normalt ungefär en dag.

När vi är klara med installationen får du en genomgång av funktioner, inställningar och skötselråd. Du får även ett igångkörningsprotokoll.

Inom sex månader efter installationen så tar vi dessutom kontakt med dig för att stämma av att allt fungerar som det ska. Du har då möjlighet att ställa frågor och dessutom få tips och råd om hur du bäst hanterar din nya frånluftsvärmepump.

Installationen görs av vår personal som är välutbildad och certifierad. Självklart har vi även ansvarsförsäkring för de arbeten vi utför.

Vi tar ansvar

För att du som kund ska känna full trygghet när du köper värmepump från oss så tar vi ansvar för hela arbetet. Vi anlitar inga underentreprenörer och tar hand om allt från råd och planering till färdig installation.

Ansvar och garantier

Vi tar totalansvar när du köper värmepump av oss. Dessutom har IVT värmepumpar marknadens bästa garantier.

Bli kontaktad

  • Personuppgifter du lämnar här använder vi för att kunna ge dig erbjudanden och upprätthålla hög servicenivå. Inhämtade uppgifter kommer även att behandlas i samband med Enwell och Vattenfalls affärs- och produktutveckling, statistik, marknads- och kundanalyser samt direkt marknadsföring av andra av Enwells och Vattenfalls produkter och tjänster. Vill du inte ta del av dessa erbjudanden kan du närsomhelst kontakta oss på (se kontakt). Mer information om hur vi behandlar personuppgifter och vilka rättigheter du har enligt gällande dataskyddslagstiftning hittar du här.