Ansvar och garantier

ENWELL BGE tar ansvar hela vägen

Vi på ENWELL BGE tar hand om allt från råd och planering, till installation och service när du köper värmepump eller brunnsborrning från oss. Vi kallar det Totalansvar och det gör att du kan känna dig trygg med ditt köp.

Att vi kan ta det ansvaret beror på att vi har kompetent och erfaren personal, samt att vi utför alla delar av arbetet själva och inte anlitar underleverantörer.

Så går det till när du köper värmepump från oss

När du köper värmepump av oss så inleder vi alltid med ett kostnadsfritt besök för att besikta tomten och ditt hus. Vi svarar på alla frågor du kan tänkas ha och gemensamt kommer vi överens om hur installationen ska utföras.

Ska du borra en brunn är det inte alltid nödvändigt med ett besök eftersom vi har tillgång till mycket detaljerade fakta om mark- och grundvattenförhållanden.

Efter vårt besök kan vi räkna fram en mer precis energisparkalkyl samt ge dig en slutgiltig offert. Vår erfarenhet gör att du får en energisparkalkyl som håller, förutsatt att inte husets energibehov förändras.

Vi tillämpar fasta priser på värmepumpsinstallationer och för brunnsborrning får du kostnadsgaranti. Kostnadsgarantin innebär att kostnaden för borrningen inte kan överstiga det maxpris som står i offerten.

Smidig installation

Själva installationen tar sedan olika lång tid beroende på vilken värmepump du ska ha, eller om du ska borra en vattenbrunn. Men i regel tar ingen installation längre tid än en vecka. När vi är klara med installationen får du en genomgång av funktioner, inställningar och skötselråd. Du får även ett igångkörningsprotokoll.

Om du köpt värmepump så tar vi alltid kontakt med dig inom sex månader för att stämma av att allt fungerar som det ska. Du har då möjlighet att ställa frågor och dessutom få tips och råd om hur du bäst hanterar din nya värmepump.

Vi har marknadens bästa garantier

En värmepump är en stor investering och då är det viktigt att du har en garanti som du kan lita på. Väljer du en berg-, jord-, sjö- eller luftvärmepump från IVT så får du:

  • 10 års garanti på kompressorn, som är hjärtat i värmepumpen*
  • 6 års garanti på övriga delar i värmepumpen*

Att du får en omfattande garanti på din värmepump innebär att du slipper teckna separat försäkring, eller utnyttja din hemförsäkring om något går sönder. Det spar du både premier och självrisk på.

*För att se garantivillkor klicka här.

Aldrig mer än 24 timmar utan värme

Om du skulle få ett driftstopp som orsakats av din värmepump garanterar vi att du får värme i huset igen inom 24 timmar. Den här garantin gäller under vinterhalvåret (1 nov – 31 mars) och under hela värmepumpens sexåriga garantitid.

Våra garantier vid brunnsborrning

Är det en vattenbrunn du köper kan du också känna dig trygg med din installation. Du får följande garantier:

  • Kostnadsgaranti – Kostnaden för borrningen kan aldrig överstiga det maxpris som står i offerten.
  • Flödesgaranti – Om vattenmängden i din brunn understiger den överenskomna garantivolymen så åtgärdar vi felet eller betalar tillbaka kostnaden. Flödesgarantin gäller i två år efter avslutat arbete.
  • Sötvattensgaranti – Om kloridhalten i ditt vatten överstiger garantigränsen åtgärdar vi det eller betalar tillbaka kostnaden. Sötvattensgarantin lämnas för de flesta brunnar och gäller i ett år efter avslutat arbete.

Ansvar och garantier

Vi tar totalansvar när du köper värmepump av oss. Dessutom har IVT värmepumpar marknadens bästa garantier.

Våra värmepumpar

Vi säljer och installerar alla typer av värmepumper. Välj den som bäst passar dina behov.